Tel:  0597-531088

Email: info@ewgs.nl

Glazenwassen

Er zijn verschillende methoden om glas te reinigen, wat de meest geschikte methode is, hangt af van het soort gebouw.
De bekendste is ramen wassen met kraanwater met een middel erin om streeploos en makkelijk te kunnen zemen. Hierbij worden altijd de kozijnen mee schoongemaakt voor het behoud van de kozijnen.

Daarnaast is telescoopbewassing in opkomst. Ons bedrijf heeft hier al jaren ervaring mee en bij veel gebouwen zijn de traditionele methoden al vervangen door telescoopbewassing.

Traditioneel glazenwassen

Het meest geschikt voor kleinere gebouwen, waar men makkelijk bij komt. Snel op te bouwen. Bovenverdiepingen worden met de ladder gedaan of met een hoogwerker. Met een ladder mag door strengere regelgeving tot 7,5 meter worden gewerkt.

Een standaard hoogwerker kan tot maximaal 21 meter en is soms ook geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen. Boven de 21 meter wordt per situatie bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Telescoopbewassing

 Met een grote hoeveelheid gedemineraliseerd (ontkalkt) kraanwater wordt een raam gespoeld en met een borstel schoongemaakt. Doordat er geen stoffen meer in het water zitten droogt het glas streeploos op, dus nazemen is niet nodig. Doordat er geen schoonmaakmiddelen of andere stoffen achterblijven op het glas blijft het glas uiteindelijk langer schoon. Het is een snelle methode doordat er vanaf de grond gewerkt kan worden.

Geschikt voor etages, maar ook voor begane grond. Bij grote hoeveelheden glas kan de besparing aanzienlijk zijn ten opzichte van glazenwassen met de ladder of hoogwerker.

Een voordeel is dat vaak ook moeilijk bereikbare ramen gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld dakramen. Bovendien is deze methode ideaal voor serres.

Ramen met diepe kozijnen zijn echter niet altijd goed bereikbaar.